3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
20-09 Door: eLIVING

Stel je eigen eettafel samen

Verliefd worden op een eettafel? Dat kan met onze tafel Kaz! Deze eettafel kun je zelf naar wens samenstellen in een paar simpele stappen. Zo heb je in een handomdraai de perfecte tafel die bij jou en je interieur past. Ontdek hier hoe je jouw eigen eettafel samenstelt.

 

Bepaal de grootte van je eetkamer

Het is misschien voor de hand liggend, maar de grootte van je eetkamer is bepalend voor de grootte van je eettafel. Een kleine eettafel in een grote ruimte kan wegvallen en zorgen voor een mismatch. 

Om de juiste afmeting te bepalen is het daarom belangrijk om naar de ruimte te kijken. Om comfortabel plaats te nemen aan je eettafel heb je ongeveer 60 tot 70 centimeter ruimte nodig tussen de eettafel en de muur. Wil je ook graag achter de tafel langs lopen als de stoelen bezet zijn? Reken dan voor de loopruimte nog eens 60 centimeter. Op deze manier heb je meer dan voldoende ruimte om zorgeloos achter de tafel langs te lopen. Met deze 60 centimeter kun je dus nog een beetje variëren. Ontdek hier wat je nog meer wilt weten voordat je een eettafel koopt. 

Klein of groot, de tafels Kaz zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De lengte van de tafel varieert van 160 tot wel 260 of 300 centimeter en bij een ronde tafel kun je kiezen tussen een diameter van 120, 130, 140 of 150 centimeter. 


 

Kies de vorm die het beste in de ruimte past 

De keuze van de vorm van een eettafel is een kwestie van smaak, maar sommige vormen komen nu eenmaal mooier uit in bepaalde ruimtes. Een ronde tafel komt namelijk vaak goed uit in een vierkante ruimte. Bovendien zorgt een ronde tafel voor extra gezelligheid! En wil je juist meer de lengte van een ruimte benadrukken? Kies dan voor een rechthoekige of Deens ovaal blad. Ga je liever voor een gedurfde uitstraling? Dan zijn de organische tafelbladen een perfecte optie. 


Ontdek welk materiaal het beste bij jou en je interieur past

Net als de vorm van een eettafel is ook het materiaal afhankelijk van je smaak, maar ook kun je het gebruik van de eettafel meenemen in de beslissing over de keuze van het materiaal. Zo zijn bepaalde materialen minder krasgevoelig en gemakkelijker te reinigen dan andere materialen. Tot slot geeft elk materiaal ook weer een ander sfeer aan je eettafel. Onze interieuradviseurs geven je graag advies.

 

Kies de randafwerking van het tafelblad 

De afwerking van het tafelblad is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar bij onze Kaz tafels is dit mogelijk. Het zorgt voor een unieke uitstraling. Je kunt kiezen tussen een rechte, aflopende of bolle rand. 



Bepaal het onderstel van de tafel

Bij de perfecte tafel hoort natuurlijk ook de keuze uit verschillende soorten onderstellen. Zo kun je kiezen tussen diverse stalen en houten onderstellen. Het onderstel maakt de uitstraling van de tafel helemaal compleet. Een slank onderstel zorgt voor een elegante uitstraling en een stevig onderstel geeft een stoere twist aan je eettafel. En wist je dat de stalen onderstelling van de eettafels Kaz ook leverbaar zijn in verschillende kleuren? Een unieke mogelijkheid om echt de perfecte tafel samen te stellen!

 

Bijpassende salontafels

Wil je ook een bijpassende salontafel? Met onze Kaz serie is alles mogelijk! Net als de eettafels zijn ook de salontafels zelf samen te stellen. De tafelbladen van de salontafels zijn verkrijgbaar in verschillende vormen met dezelfde randafwerkingen als de eettafels. Ga voor een salontafel setje of kies voor een grote salontafel als middelpunt.