3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel morgen open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
02-09 Door: eLIVING

Hoe kies je een fauteuil bij een bank?

Met een fauteuil heb je een extra zitplaats, maar het is ook de perfecte manier om een knus leeshoekje te creëren! Een fauteuil kun je eigenlijk met elke bank combineren, mits je daar de ruimte voor hebt. Heb je veel ruimte, dan kun je een fauteuil zelfs combineren met een u-bank of hoekbank. Maar hoe kies je nu een fauteuil voor bij jouw bank? 

 

Wat is belangrijk bij de keuze van een fauteuil?

Bij de keuze van een fauteuil bij jouw bank is de uitstraling, de combinatie van een fauteuil met andere meubels in de woonkamer en het comfort van belang. Het ligt voor de hand dat je voor een fauteuil kiest die je mooi vindt, maar toch kan de keuze voor een fauteuil lastig zijn door het enorme aanbod in fauteuils. 

 

De uitstraling van een fauteuil

Kies je voor een fauteuil die perfect match met je bank in zowel kleur als uiterlijk? Of wil je juist een totaal ander uiterlijk voor een fauteuil, zodat het een pronkstuk in je woonkamer wordt? De mogelijkheden zijn eindeloos. Van een compacte fauteuil tot een grote lounge fauteuil en van een verstelbare fauteuil tot een draaifauteuil. En dan zijn daar nog de verschillende materialen en kleuren waar je uit kunt kiezen. 

 

De combinatie van een fauteuil met andere meubels

Het is wel zo fijn als een fauteuil die je mooi vindt ook past bij de rest van je interieurstijl. Dit kan een fauteuil zijn in dezelfde kleurtinten en stijl als de rest van je interieur, maar ook een opvallend exemplaar in een totaal andere stijl hoeft niet te misstaan. Heb je een modern interieur? Dan past een fauteuil met een moderne uitstraling hier moeiteloos in. Maar, wil je juist spelen met
verschillende interieurstijlen? Dan kun je in een modern interieur ook een fauteuil plaatsen met een totaal andere interieurstijl. 

Het comfort van een fauteuil

De uitstraling van een fauteuil is natuurlijk erg belangrijk, maar het comfort is misschien wel het belangrijkste om rekening mee te houden. Niets zo vervelend als een fauteuil waar je urenlang in wilt zitten niet het comfort biedt waar je naar op zoek was. Ook de wens van het comfort van een fauteuil bepaald de richting van je zoektocht. Volstaat een eenvoudige fauteuil of wil je juist een fauteuil waar je uitgebreid in kunt relaxen? In het laatste geval is een (elektrische) relaxfauteuil misschien wel wat voor jou.

 

De zoektocht naar een fauteuil 

Ga je van start met de zoektocht naar een fauteuil voor bij je bank? Dan helpt het om over de bovenstaande dingen na te denken. Je kunt je wensen natuurlijk ook vast opschrijven, dat maakt de zoektocht naar een fauteuil een stuk makkelijker. Kom je toch niet helemaal uit de keuze voor een fauteuil? Plan dan een interieuradvies in of kom langs onze winkel en laat je adviseren.