3.000 m2 wooninspiratie Gratis bezorging* De mooiste merken
Winkel vandaag open: 10:00 tot 18:00
ONLINE 24/7
  • Bekijk en bestel producten ook in onze échte winkel in Utrecht
  • 3.000m² wooninspiratie
  • De mooiste merken
17-10 Door: eLIVING

Een sfeervolle hal zonder te boren

Als je binnenkomt in een sfeervolle hal, dan voel je je ergens meteen welkom. Het is ook een soort visitekaartje voor de rest van je interieur. Toch wordt de hal vaak overgeslagen bij het inrichten van een interieur. Soms omdat het vergeten wordt, maar soms ook omdat ervanuit wordt gegaan dat je altijd moet boren om een ruimte gezellig te maken. Vooral in de hal, waar je vaak een kapstok en spiegel ziet. Gelukkig kun je ook een sfeervolle hal creëren met leuke items zonder te boren.

 

Een kleurtje op de muur

De basis van gezelligheid is misschien toch wel kleur. Geef je muur daarom een likje verf in je favoriete kleur en je zult zien dat je hal direct sfeer uitademend. Wil je een statement maken en kies je voor een gedurfde en uitgesproken kleur of wil je juist het woongedeelte verlengen en kies je voor dezelfde kleur als in de woonkamer? Welke kleur je ook kiest, gegarandeerd dat je hal er totaal anders uit ziet. Naast een likje verf kun je natuurlijk ook aan de slag gaan met een leuk behang. Kies je voor een behang met een patroontje? Dan creëer je ook meteen meer diepte in de hal. 

 

Een plekje voor je jassen

Met een staande kapstok voor je jassen hoef je geen enkel gaatje in je muur te boren! Een staande kapstok heb je zo neergezet én je kunt de kapstok ook heel gemakkelijk weer verplaatsen. 

 

Waar ga je heen met je schoenen?


Naast een hoop jassen kom je vaak ook schoenen in de hal tegen, maar waar laat je deze? Geef je schoenen een mooi plekje in een klein kastje op pootjes. Zo hoef je niet te boren en kun je toch een hoop schoenen kwijt. Bovendien kun je bovenop de kast nog wat andere spullen kwijt, zoals een schaaltje met je sleutels, een tafellamp of een mooie fotolijst  om het gezellig te maken. 

 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand


Niet elke spiegel hoeft opgehangen te worden. Wist je dat er speciale spiegels bestaan die geschikt zijn om tegen de wand te plaatsen? Zo komt er geen boor aan te pas en kun je toch nog even een laatste blik op jezelf richten voor je de deur uit gaat. 

 

Haal het licht in huis


Een tafellamp of vloerlamp zijn echte sfeermakers. Ook in de hal! Natuurlijk kun je de hal ook opvrolijken met een hanglamp of spotje, maar wat extra verlichting kan nooit kwaad. Een stopcontact is ook niet nodig op de plaats waar je een lamp neerzet, want met een draadloze oplaadbare lamp kun je overal naartoe. 

 

Warme voetjes in de hal

Maak je entree nog gezelliger met een vloerkleed. Een smal en lang vloerkleed leent zich perfect voor een lange hal. Dan wordt het bijna alsof je elke dag via een rode loper je huis binnentreedt. Als dat geen luxe is!

 

Een bankje of sidetable voor in de hal


Een bankje in de hal is ontzetten functioneel. Het is eigenlijk een extra zitplaats als je bijvoorbeeld je schoenen aan of uit wilt doen, maar het is ook de perfecte plek om even de zware boodschappentas neer te zetten. Combineer een bankje met een aantal leuke manden eronder en je hebt direct een plekje voor sjaals en handschoenen. Kies voor een aantal leuke accessoires als je een bankje in de hal juist als decoratie wilt gebruiken. Of ga voor een gezellige sidetable met een extra laatje als opbergruimte!

  

 

Een sfeervolle hal in een handomdraai

Met een likje verf of een leuk behangetje, een staande kapstok, een klein kastje op pootjes, een staande spiegel, een draadloze lamp en een zacht vloerkleed maken elke hal sfeervol. Combineer dit met wat leuke woonaccessoires en je hebt een warm welkom in een sfeervolle hal voor jezelf en voor elke gast die binnenkomt!